Perfekta attefallshus i Tyresö

Bor du i Tyresö och behöver en nybyggnad på tomten, kan ett attefallshus vara precis vad du behöver. I stort sett oavsett vad du behöver använda dem till är den här typen av småhus på tomten väldigt mångsidiga och användbara. Med rätt hantverkare för jobbet kommer du få precis vad du söker.

Smidiga attefallshus i Tyresö

När du planerar en mindre nybyggnad på din tomt är det möjligt att du funderar på skillnaden mellan en friggebod och ett attefallshus, och vilket som passar dig bäst. De största skillnaderna mellan hustyperna ligger i storlek och vad du kan använda dem till. En friggebod får inte vara större än 15 kvadratmeter och du kan inte isolera dem nämnvärt, därför är den här typen av hus bra som exempelvis förråd. Ett attefallshus däremot, får vara upp till 25 kvadratmeter stort, du får isolera dem och de kan även kopplas upp mot avloppet på ditt bostadshus. Detta gör att du faktiskt kan använda attefallshuset som ett mindre bostadshus, du kan till och med hyra ut det om du vill och tjäna lite pengar. För att skaffa dig ett ovärdelig attefallshus Tyresö är det bara att anmäla dina byggnadsplaner till Byggnadsnämnden och sedan kontakta en byggfirma som kan utföra jobbet.

Bygglov behövs inte

En av de smidigaste detaljerna med ett attefallshus är att du inte behöver något bygglov för det, vilket gör att du kan sätta igång att få det uppfört så snart hantverkarna kan komma ut till dig. Så på väldigt kort tid får du ett hus som kan fungera som gäststuga, lekstuga, för uthyrning eller något annat. Har du andra byggprojekt på gång eller kanske behöver få taket kollat och renoverat, är det stor sannolikhet att byggfirman du använder kan hjälpa dig med det också. Så för att spara pengar kan du med fördel se över resten av huset och avgöra om fler jobb behöver utföras.