Liquid chalk

I dagens läge börjar fler och fler människor träna och leva ett hälsosammare liv. Styrketräning är något som har blivit ett väldigt stort intresse för många människor och att lyfta tunga vikter är väldigt populärt. Men när du kommer upp på riktigt tunga vikter är det viktigt att du fokuserar på själva lyftet och då kan det vara skönt att slippa tänka på själva greppet. Liquid chalk är något som du kan smörja in händerna med för att få ett bättre grepp runt till exempel skivstången. I denna artikel kommer du att få läsa mer om vad Liquid chalk är och vad det används till.

Detta är Liquid chalk

Liquid chalk är något som många använder sig av när det styrketränar och kommer upp på högre vikter, men vad är Liquid chalk egentligen? Liquid chalk är något som du kan smörja in dina händer med innan du börjar lyfta tunga vikter på gymmet. Liquid chalk innehåller något som heter magnesiumkarbonat. Om du smörjer in händerna med magnesiumkarbonat kommer ditt grepp om stången bli väldigt mycket bättre. Det är en stor fördel för dig som styrketränar att ha ett bra grepp då du slipper tänka på själva greppet och istället kan tänka på själva lyftet. Du måste dock inte använda Liquid chalk, men det är oftast en stor fördel.

Vart kan man köpa det?

Du kan köpa Liquid chalk i de flesta gymbutikerna och du hittar det även på många sidor på internet. Liquid chalk finns till olika priser beroende på mängd och varumärke men du får räkna med att det kommer att kosta dig mellan 50 och 200 kronor. Vissa gym har Liquid chalk som du kan använda utan att betala något för det, men det kan vara bra att köpa eget så att du har varje gång du ska lyfta tung vikter.